Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Massale kritiek op trailer voor nieuw deel RollerCoaster Tycoon

07-03-2015, 21.26 uur

Een trailer voor het nieuwe computerspel RollerCoaster Tycoon World heeft kwaad bloed gezet bij heel veel gamers van over de hele wereld. Het laatste deel in de fameuze RollerCoaster Tycoon-reeks zorgt voor een stortvloed aan boze en teleurgestelde reacties.

Afgelopen donderdag verscheen een video die een tipje van de sluier oplicht over de gameplay van het pretparkspel. Niemand lijkt echter te spreken over RCT World. "Jullie zouden jezelf moeten schamen", is een van de tienduizenden negatieve reacties. Een ander zegt: "Dit is waardeloze bagger. Ik verlies in een klap al mijn interesse." Ook voor achtbaanfans valt er weinig te halen: alle rollercoasters zien er stuk voor stuk behoorlijk onrealistisch uit.

Veel gamers wijzen erop dat de graphics er nog slechter uitzien dan in voorganger RollerCoaster Tycoon 3, een spel dat al tien jaar geleden uitkwam. "Volgens mij hebben jullie per ongeluk een oud filmpje van RCT3 online gezet!", grapt een fan. "Ik kan mooier tekenen in Paint. Dit lijkt nergens op."

Een demoversie van de game zag er afgelopen najaar nog veelbelovend en hoopgevend uit. Producent Atari is in de tussentijd echter van softwareontwikkelaar gewisseld. Om onduidelijke redenen werd de firma Pipeworks van het project gehaald en vervangen door het bedrijf Area 52.

Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be