Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wil uitbreiden met acht hectare: nieuwe attracties en tweede hotel

27-03-2015, 07.49 uur

De Efteling wil dat het attractiepark de komende jaren met acht hectare groeit. Dat is ongeveer evenveel als twaalf voetbalvelden. Naast plekken voor nieuwe attracties is de directie naarstig op zoek mogelijkheden voor meer verblijfsaccommodaties.

Directeur Fons Jurgens bevestigt de plannen vandaag in het Brabants Dagblad. Om van de Efteling een "internationale reisbestemming" te maken, moet het aantal beschikbare bedden snel stijgen van zo'n tweeduizend naar 3500 stuks. Het bouwen van een tweede Efteling Hotel behoort volgens Jurgens tot de mogelijkheden.

Als de Efteling in 2020 vijf miljoen bezoekers trekt, zijn er zelfs vijfduizend bedden nodig. Voor de overige 1500 benodigde bedden kijkt de directeur graag naar initiatieven in de regio. Zo wil de gemeente naast het pretpark een heuse 'hotelzone' creëren. Er wordt met de gemeente nog wel gesteggeld over het inlijven van een lap grond. Daarvoor moet namelijk een historische weg wijken.

Het ontwikkelgebied kan op termijn ook gebruikt worden voor nieuwe rides, aldus Jurgens. "Een uitbreiding van het park geeft ons meer mogelijkheden en voorkomt lange wachttijden bij attracties."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be