Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

'Attracties in nieuw pretpark Yumble net zo goed als de Efteling'

12-03-2015, 22.28 uur

Sommige attracties in het nieuwe overdekte attractiepark Yumble in Roermond kunnen zich best meten met het attractie-aanbod van de Efteling. Dat vertelde Daan de Kruijk, mede-initiatiefnemer van het project, vandaag in gesprek met Looopings. Hij ziet Yumble als 'het pretpark van de toekomst'.

"Aan de Efteling gaan wij natuurlijk nooit tippen", aldus De Kruijk. Toch heeft Yumble volgens de bedenker wel een aantal innovatieve attracties in huis die best vergelijkbaar zijn met wat de Efteling te bieden heeft. Hij geeft als voorbeelden de interactieve 3D-darkride 'Mia and Me' en de megasimulator 'Tim's Rescue'.

De darkride is gebaseerd op Toy Story Midway Mania in Walt Disney World in Florida, met als verschil dat de verhaallijn in Roermond wijzigt aan de hand van de score van de bezoeker. "Dus wij zijn eigenlijk alweer een stapje verder."

De Yumble-bazen denken een gouden concept in handen te hebben, dat ook best op andere plekken in Europa zou kunnen werken. "De aanvragen zijn er inmiddels uit vijf landen", zegt De Kruijk. Hij denkt dat de eerste buitenlandse vestiging al over een jaar operationeel is. Yumble Roermond opent over anderhalve week.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be