Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

'Attracties in nieuw pretpark Yumble net zo goed als de Efteling'

12-03-2015, 22.28 uur | Reacties

Sommige attracties in het nieuwe overdekte attractiepark Yumble in Roermond kunnen zich best meten met het attractie-aanbod van de Efteling. Dat vertelde Daan de Kruijk, mede-initiatiefnemer van het project, vandaag in gesprek met Looopings. Hij ziet Yumble als 'het pretpark van de toekomst'.

"Aan de Efteling gaan wij natuurlijk nooit tippen", aldus De Kruijk. Toch heeft Yumble volgens de bedenker wel een aantal innovatieve attracties in huis die best vergelijkbaar zijn met wat de Efteling te bieden heeft. Hij geeft als voorbeelden de interactieve 3D-darkride 'Mia and Me' en de megasimulator 'Tim's Rescue'.

De darkride is gebaseerd op Toy Story Midway Mania in Walt Disney World in Florida, met als verschil dat de verhaallijn in Roermond wijzigt aan de hand van de score van de bezoeker. "Dus wij zijn eigenlijk alweer een stapje verder."

De Yumble-bazen denken een gouden concept in handen te hebben, dat ook best op andere plekken in Europa zou kunnen werken. "De aanvragen zijn er inmiddels uit vijf landen", zegt De Kruijk. Hij denkt dat de eerste buitenlandse vestiging al over een jaar operationeel is. Yumble Roermond opent over anderhalve week.

Meer Yumble Roermond