Deltapark Neeltje Jans

Ophef en woede over 'Watersnoodramp: The Ride'

28-02-2015, 11:00 uur | Reacties

In Zeeland is kwaad gereageerd op een nieuwe attractie die de watersnoodramp uit 1953 zou verheerlijken. Nabestaanden zijn woest over plannen voor een spectaculaire stormsimulator in pretpark Neeltje Jans. Bezoekers kunnen daarin meemaken hoe het voelt als de dijken doorbreken.

Dat meldt De Telegraaf vandaag. De simulator wordt omschreven als een "unieke experience" die dankzij projectietechnieken en speciale effecten als wind en water "aanvoelt als de werkelijkheid". "Welke zieke geest verzint zoiets?", reageert nabestaande Ad de Bel (77). Hij verloor in '53 onder meer zijn moeder. "Dit plan mag absoluut niet doorgaan. Ik accepteer het gewoon niet."


ZIE OOK: Nieuwe attractie: herbeleef de watersnoodramp van 1953

Kees Slager (76), die verschillende boeken over de ramp schreef, noemt het idee "te treurig en bizar voor woorden". "Ik ben benieuwd of ze daar ook lijken door het water laten drijven. Als je bezoekers de watersnoodramp wilt laten herbeleven, moet je ze een afschuwelijke dag bezorgen." Ook directeur Siemco Louwerse van het Watersnoodmuseum is boos en verbaasd.

Bert van de Hoef van Neeltje Jans snapt dat de ramp nog gevoelig ligt. "Aan de andere kant willen we geen saai museum zijn, maar een belevenis." Volgens hem moet een pretpark anno 2015 met iets bijzonders komen om bezoekers te trekken. Het is de bedoeling dat de attractie in juli opengaat.

ZIE OOK: Directeur Dolfinarium stapt over naar Spoorwegmuseum

Reacties