Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsaland verbiedt selfiesticks

13-02-2015, 00.31 uur

Dagje Plopsaland? Laat je selfiestick maar thuis. De Plopsa-parkengroep heeft het gebruik van uitschuifbare hulpstukken voor camera's en mobiele telefoons in alle attracties per direct verboden. Voor zover bekend is het voor het eerst dat pretparken in de Benelux expliciet selfiesticks weigeren.

De maatregel geldt voor alle zes de Plopsa-pretparken in Nederland, België en Duitsland: Plopsa Indoor Coevorden, Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt en Holiday Park. Ook voor bezoekers van het nog te openen zwemparadijs Plopsaqua (De Panne) zijn selfiesticks uit den boze.

In achtbanen was het meenemen van losse voorwerpen al niet toegestaan. Het nieuwe verbod is echter ook van kracht in rustige familieattracties. "Wegens veiligheidsredenen", staat in het parkreglement.

Collegaparken als de Efteling zien voorlopig niets in dergelijke regels. "We houden de trend scherp in de gaten, maar vooralsnog ervaren we geen problemen", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Ook Disneyland Paris onderneemt nog geen maatregelen tegen selfiesticks, al wordt de roep om een verbod steeds groter.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be