Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tibidabo

Gevangenisstraffen en megaclaim geëist na dodelijk pretparkongeluk

17-01-2015, 00.39 uur

Het Spaanse pretpark Tibidabo moet een schadevergoeding van 1,8 miljoen euro uitkeren na een dodelijk ongeluk met een attractie. Maar daarmee is het park in Barcelona er nog lang niet: tegen verantwoordelijke technici zijn ook flinke celstraffen geëist.

Het openbaar ministerie wil dat twaalf betrokkenen jarenlang achter tralies gaan. Bij het pretparkdrama kwam in de zomer van 2010 een 15-jarig meisje om het leven. De 'Péndulo', een grote zwaaiende arm met een bakje eraan, stortte in elkaar. Een andere tiener raakte ernstig gewond.

De techneuten, die belast waren met het onderhouden en controleren van de horrorattractie, zouden hun werk niet goed gedaan hebben. Tibidabo is al akkoord met de miljoenenclaim aan de nabestaanden. Over de gevangenisstraffen is nog geen beslissing genomen. Op 2 februari gaat het proces verder.

Meer Tibidabo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be