Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Aandeelhouders Disneyland Paris kwaad: 'We worden behandeld als idioten'

15-01-2015, 09.55 uur

De gemoederen zijn deze week hoog opgelopen bij een vergadering met aandeelhouders van Disneyland Paris. Zij kwamen bijeen om te stemmen over een financiële reorganisatie. Het voorstel is uiteindelijk goedgekeurd, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

"We worden behandeld als idioten", klaagde een van de achthonderd aanwezigen namens de ontevreden club. "Wij zijn verbitterd. Jullie reddingsplan is vergelijkbaar met wat er is geprobeerd in 1994 en 2004. Heeft dat geen effect gehad?"

Veel aandeelhouders zien door de financiële herstructurering de waarde van hun aandelen verdampen. Sommigen zullen door de herkapitalisatie honderden tot duizenden euro's verliezen. "De enige partij die hier buiten uitkomt, is The Walt Disney Company", klonk het tijdens de vergadering. "Die krijgt zo nog meer grip op het bedrijf."

Ook over de slechte staat van het resort waren de aandeelhouders niet te spreken. Directeur Tom Wolber beloofde beterschap. Hij bevestigde nogmaals dat veel grote attracties de komende maanden gigantische renovaties zullen ondergaan. Daarnaast worden de bezuinigingen op entertainmentgebied teruggedraaid: Disneyland kent komende zomer weer twee grote theatershows.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be