Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Ouders van overleden meisje verklaren kermiswereld de oorlog na dodelijk ongeluk

07-01-2015, 21.29 uur

Op 7 september stierf hun 13-jarige dochtertje bij een dramatisch ongeluk met een slecht onderhouden kermisattractie in Noord-Frankrijk. Nu verklaren de ouders van het overleden meisje de kermiswereld de oorlog.

Ze zijn woedend omdat de attractie, een rups, achteraf gezien technisch niet in orde bleek te zijn. Het veiligheidscertificaat van de ride was verlopen. "De controle op kermisattracties deugt voor geen meter", zegt de vader van het slachtoffer. "Niemand weet wie verantwoordelijk is voor keuringen en wie er verzekerd is als er iets fout gaat. Kermissen horen veilig te zijn en dat zijn ze nu absoluut niet."

De ouders eisen dat de regering actie onderneemt. "We waren in shock toen we hoorden dat een derde van de kermisattracties in Frankrijk ouder is dan veertig jaar", vertellen ze. "Dat zegt al genoeg." Het echtpaar haalde in korte tijd bijna 75.000 handtekeningen op, die vandaag in ontvangst werden genomen door de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

In Frankrijk zijn een stuk of tien toezichthouders actief die van tijd tot tijd attracties keuren, maar voor het opbouwen en afbreken zijn de kermisexploitanten steeds zelf verantwoordelijk. De minister heeft beloofd maatregelen te zullen nemen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be