Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Heide Park Resort

'Snelste houten achtbaan van Europa ten onder aan houtworm'

02-01-2015, 23:34 uur | Reacties

Houtwormen hebben het voorzien op de snelste houten achtbaan van Europa. Althans, dat beweert een regionale krant. Volgens de Kreiszeitung wordt het voortbestaan van de 'woodie' Colossos in het Duitse Heide Park mogelijk ernstig bedreigd door de aanwezigheid van de vraatzuchtige insecten.

"Er doen in de wandelgangen hardnekkige geruchten de ronde over de sloop van de achtbaan", schrijft de krant over de veertien jaar oude rollercoaster. "Vanwege houtworm zou Colossos na dit seizoen afgebroken moeten worden." Onomstotelijk bewijs hebben de journalisten nog niet gevonden.

ZIE OOK: Gigantische houten achtbaan tot nader order gesloten

Wel spraken ze met Ulf Cordes, de directeur van de houtleverancier voor de attractie. "Normale houten achtbanen raken na vijftien jaar in verval, maar wij hebben duurzaam hout gebruikt dat een levensduur kent van zo'n vijftig jaar", beweert hij. "Als het materieel goed behandeld wordt, is er niets aan de hand."

Colossos werd gefabriceerd door de Zwitserse attractiebouwer Intamin. De coaster haalt een topsnelheid van 110 kilometer per uur.Reacties
Bijdrage