Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

'Snelste houten achtbaan van Europa ten onder aan houtworm'

02-01-2015, 23.34 uur

Houtwormen hebben het voorzien op de snelste houten achtbaan van Europa. Althans, dat beweert een regionale krant. Volgens de Kreiszeitung wordt het voortbestaan van de 'woodie' Colossos in het Duitse Heide Park mogelijk ernstig bedreigd door de aanwezigheid van de vraatzuchtige insecten.

"Er doen in de wandelgangen hardnekkige geruchten de ronde over de sloop van de achtbaan", schrijft de krant over de veertien jaar oude rollercoaster. "Vanwege houtworm zou Colossos na dit seizoen afgebroken moeten worden." Onomstotelijk bewijs hebben de journalisten nog niet gevonden.

Wel spraken ze met Ulf Cordes, de directeur van de houtleverancier voor de attractie. "Normale houten achtbanen raken na vijftien jaar in verval, maar wij hebben duurzaam hout gebruikt dat een levensduur kent van zo'n vijftig jaar", beweert hij. "Als het materieel goed behandeld wordt, is er niets aan de hand."

Colossos werd gefabriceerd door de Zwitserse attractiebouwer Intamin. De coaster haalt een topsnelheid van 110 kilometer per uur.Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be