Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wilde Python vervangen: bouwplannen befaamde Python Plus voor het eerst openbaar

03-01-2015, 19.07 uur

Een nieuwe documentaire over de Efteling toont voor het eerst exclusieve bouwplannen voor de Python Plus, de achtbaan die halverwege jaren negentig de opvolger van de beroemde Python had moeten worden.

Om de aloude Python weer aantrekkelijk te maken, kwam toenmalig projectcoördinator Lex Lemmens in 1994 op het idee om de Efteling-klassieker een enorme update te geven. De rollercoaster zou daardoor een stuk langer worden. Het was de bedoeling om de baan te voorzien van een tweede, hogere lift en tal van spectaculaire elementen, waaronder meerdere inversies en een diepe tunnel.

Bijna was het befaamde project doorgegaan, vertelt Lex. De bouwtekeningen zijn zelfs ingediend bij de gemeente. "En uiteindelijk, na drie weken, was de goedkeuring er. Maar het hele project strandde helaas omdat er een horecagebouw aan gekoppeld moest worden en daarvoor was het budget niet toereikend."

In de documentaire, geproduceerd door fansite De Vijf Zintuigen, wordt ook de bouw van attracties als het Spookslot, de Gondoletta, Fata Morgana en wildwaterbaan Piraña uitgebreid besproken, evenals de problemen die daarbij kwamen kijken.

De veertig minuten durende video is het eerste deel van een drieluik over Efteling-icoon Lex Lemmens. Hij was van 1975 tot 2005 werkzaam bij het sprookjespark, onder meer als chef technische dienst, projectcoördinator toekomstige ontwikkelingen en projectmanager research & development.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be