Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Twijfels over verkoop Dolfinarium: dierenpark lijdt al jaren verlies

19-12-2014, 15.02 uur

Gaat de Spaanse parkengroep Aspro een kat in de zak kopen door het Dolfinarium over te nemen? Het zeedierenpark in Harderwijk blijkt al jaren verlieslijdend te zijn. Ook de omzet is de afgelopen jaren teruggelopen.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Dat het Dolfinarium al twee jaar op rij verlies draait, is een van de belangrijkste redenen voor de huidige Franse eigenaar om het park te verkopen. Directeur Marten Foppen wil niet zeggen of er na verliezen in 2012 en 2013 dit jaar wel zwarte cijfers zijn geschreven. In 2013 bedroeg de totale omzet 13,3 miljoen euro.

Volgens woordvoerster Sandra Picard van het Franse Compagnie des Alpes is een verkoop van Walibi Holland of Walibi Belgium, nu nog zusterparken van het Dolfinarium, niet aan de orde. "Binnen het segment van de attractieparken doen de Walibi-parken het juist weer goed." Wel zegt ze dat de Fransen zich meer gaan concentreren op de ski-activiteiten, omdat die winstgevender zijn.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be