Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Directeur Slagharen geeft opheldering over gesloten attracties

10-12-2014, 21.20 uur

Wat gaat er gebeuren met de attracties die Slagharen onlangs heeft dichtgegooid? Pretparkdirecteur Wouter Dekkers geeft in gesprek met Looopings opheldering over de plotselinge sluiting van diverse attracties.

De thrillride Traumboot, die vorige maand onverwacht werd afgebroken, gaan we in de toekomst in ieder geval nog terugzien in het park. "Hij is zeker niet afgeschreven. Het is een oud beestje, maar het blijft een ontzettend leuke attractie die laatst nog een grote opknapbeurt heeft gehad."

Vanwege de komst van een nieuw zwembad moet de Traumboot verplaatst worden. Toch kan het nog even duren voor het loopingschip weer wordt opgebouwd. "We moeten er een goede, waardige plek voor zoeken. Ik wil geen overhaaste beslissing nemen en een paar maanden later spijt krijgen." Mogelijk opent de angstaanjagende attractie pas weer in 2016.

Over het lot van de gesloten achtbaan Looping Star is intern nog geen beslissing genomen. "De intentie is om hem in 2015 weer te laten draaien, maar we zijn afhankelijk van keuringsinstanties." Het reguliere onderhoud aan de populaire rollercoaster gaat in ieder geval gewoon door.

In de wandelgangen werd overigens ook al een tijdje gesproken over de sluiting van de grote Apollo-zweefmolen uit 1980, een van de andere iconen van Slagharen. "Dat laat ik niet gebeuren", vertelt Wouter. "Hij is aan het einde van zijn Latijn, maar we hebben nu groen licht om hem een flinke renovatie te geven."

Voor Slagharen is het moeten missen van twee topattracties absoluut geen ideaal scenario, geeft Wouter ruiterlijk toe. "We moeten roeien met de riemen die we hebben." Om het gemis aan capaciteit iets op te vangen, blijft de Monorail deze winter open. Die had eigenlijk al deels afgebroken moeten zijn: de baan wordt verplaatst vanwege de zwembadplannen.

Meer Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be