Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers staan doodsangsten uit: zweefmolen botst op zestig meter hoogte

07-12-2014, 20.24 uur

Inzittenden van een megazweefmolen op een winterkermis in het Britse Cardiff hebben vrijdag angstige momenten doorgemaakt. De zogeheten Sky Swing werd vrijdagmiddag plotseling stilgezet, waardoor meerdere bakjes tegen elkaar aan botsten.

Op een veelbekeken internetfilmpje is te zien dat omstanders keihard schreeuwen en gillen als ze merken dat hun geliefden op zestig meter hoogte hulpeloos door de lucht bengelen. "Oh my God, oh my God, they've actually stopped the ride!"

Volgens ooggetuigen zaten passagiers, die 6 euro per persoon betaald hadden voor een ritje, vervolgens bijna een kwartier vast. Er vielen geen gewonden en de attractie raakte niet beschadigd. De exploitant zegt maatregelen genomen te hebben om te voorkomen dat het incident nog een keer kan gebeuren.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be