Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Monsieur Cannibale in de Efteling is goed voorbeeld van racisme'

07-12-2014, 21.20 uur | Reacties

Monsieur Cannibale staat opnieuw ter discussie. Honderdduizenden televisiekijkers zagen eerder deze maand hoe documentairemaakster Sunny Bergman de beroemde Efteling-attractie aanhaalde als een perfect voorbeeld van racistische denkbeelden in onze moderne cultuur.

Ze voert de halfnaakte zwarte kannibaal en zijn draaiende kookpotten op als bewijs dat Nederlanders zich nog steeds schuldig maken aan racisme. De figuur doet haar denken aan de tijd waarin zwarte mensen werden gezien als dom, primitief, agressief, lui en clownesk.

Sunny Bergman is niet de eerste die vraagtekens zet bij de attractie. Begin dit jaar ontstond commotie toen een Amerikaanse journaliste schande sprak van het "discriminerende tafereel". "De manier waarop negers worden geportretteerd in de Efteling is walgelijk", zei ze destijds. Vervolgens werd ze met de dood bedreigd.

In de nieuwe documentaire krijgt de Efteling niet de gelegenheid om commentaar te geven op het verwijt. Eerder schreef een voorlichter over de kwestie: "We generaliseren niet, we beelden alleen karakters uit."Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be