Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

'Plopsaland aast op nieuwe houten achtbaan voor 2016'

07-12-2014, 18.07 uur | Reacties

Alles wijst erop dat Plopsaland De Panne in 2016 een spectaculaire houten achtbaan gaat openen. Ingewijden melden aan Looopings dat onderhandelingen over de aankoop al in een vergevorderd stadium zijn.

Plopsa is nog in gesprek met twee fabrikanten. De gerenommeerde Amerikaanse firma Great Coasters International (GCI) maakt naar verluidt de meeste kans. GCI was eerder verantwoordelijk voor Troy in Toverland (2007), Joris en de Draak in de Efteling (2010) en Wodan in Europa-Park (2012).


ZIE OOK: Nieuwe houten achtbaan in Plopsaland?

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof vertelde afgelopen zomer al dat een houten achtbaan hoog op zijn verlanglijstje staat als een mogelijke vervanger voor de kleine hangende achtbaan De Vleermuis, die afgebroken en verplaatst zou worden. Daar komt hij nu op terug. "In de huidige plannen blijft De Vleermuis gewoon staan."

De komst van de houten rollercoaster in 2016 wil hij officieel nog niet bevestigen. "Er komt in ieder geval een grote nieuwe ride van een Amerikaanse bouwer." Verwacht wordt dat Plopsaland begin volgend jaar meer bekendmaakt.

ZIE OOK: Plopsaland zoekt nieuwe plek voor achtbaan

Reacties