Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland wil in 2026 twee keer zo groot zijn als nu

30-11-2014, 16.37 uur

Toverland heeft blijkbaar nog een heleboel plannen voor nieuwe attracties in de koelkast liggen. De directie wil dat het pretpark in 2026 twee keer zo groot is als nu. Dan bestaat Toverland 25 jaar.

"Dan zijn we twee keer zo oud als nu en hopelijk ook twee keer zo groot, met twee keer zo veel bezoekers", zegt directrice Caroline Kortooms in een interview met een regionale nieuwssite. Ze is er niet bang voor dat daardoor het 'familiegevoel' zal verdwijnen.

Caroline benadrukt nog maar eens dat haar parkje niet op de Efteling gaat lijken. Ook niet nu Toverland zich ontwikkelt van een uniek overdekt pretpark naar een buitenpretpark met standaardattracties als waterbanen en achtbanen. "We opereren niet meer in een niche, maar zijn nog steeds uniek. We hebben een heel eigen signatuur."

De eerstvolgende stap in de groei van Toverland wordt het vervangen van een bobsleebaan door een nieuw exemplaar. Daarvoor is 4 miljoen euro nodig. Rijke zakenlieden moeten dat bedrag ophoesten door obligaties aan te schaffen. "In deze tijd heb je andere middelen nodig om de financiering rond te krijgen. Driekwart van de obligaties is inmiddels verkocht."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be