Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wanneer bouwt de Efteling een groot tropisch zwembad?

09-11-2014, 22.47 uur

De Efteling wil de komende jaren uitgroeien tot een groot vakantieresort voor bezoekers die meerdere dagen en nachten blijven. Wordt het dan ook niet eens tijd voor een flink overdekt zwemparadijs?

Nee, denkt operationeel directeur Coen Bertens. Hij gaf gisteren tijdens een bijeenkomst voor Efteling-fans een hoop redenen om in Kaatsheuvel voorlopig geen zwembad uit de grond te stampen. "Het staat niet hoog op onze prioriteitenlijst."

Volgens Bertens heeft zo'n tropisch zwemparadijs een te beperkte capaciteit. Ook het kostenplaatje speelt mee. "Per bezoeker heb je dertig liter water nodig. Het past niet in de investeringen. Je zou een megagroot complex moeten bouwen." Dat zou bovendien niet bij de architectuur van de Efteling passen.

Leren
Voor een buitenzwembad is het in Nederland te koud, denkt Bertens. Hij vindt het zonde om een bad alleen in juli en augustus te gebruiken. Concurrerende attractieparken als Slagharen, Plopsaland De Panne (België) en Europa-Park (Duitsland) zijn wel bezig met een waterparadijs. "We zullen zeker kijken wat dat met hen doet. Je bent nooit te oud om te leren."

Van 1953 tot 1989 kende de Efteling al wel een groot openluchtzwembad op de plek waar nu De Vliegende Hollander te vinden is. Daarnaast lag er tot 2003 een pierenbadje voor kinderen in de oude speeltuin bij het Anton Pieckplein. Nu heeft bungalowpark Bosrijk nog een bescheiden overdekt zwembad, het Badhuys.

Ontwerp
In het verleden waren er overigens wel degelijk concrete plannen voor het aanleggen van een groter tropisch zwembad. Voormalig creatief directeur Ton van de Ven maakte eind jaren tachtig zelfs een ontwerp voor zo'n toevoeging.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be