Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Kosten voor halloween-spookhuis: 100.000 euro

08-10-2014, 14.09 uur

Het kleinschalige familiepretparkje Drouwenerzand is niet zuinig als het op Halloween aankomt. Er is maar liefst 100.000 euro gestoken in de bouw van een nieuw spookhuis, zegt directeur Bert van der Linde.

"Het is een beetje uit de hand gelopen", geeft Bert toe in een interview met RTV Noord. "Ik heb het een beetje onderschat. Maar deze investering verdien je niet in een jaar terug. Dit Halloween-huis kunnen we de komende vijf jaar gebruiken."

Naast de 100.000 euro voor het huis gaf Drouwenerzand zo'n 50.000 euro uit aan aankleding voor de rest van het park. Alleen de verlichting kostte al 17.000 euro. Daarnaast zijn er camera's, beeldschermen, beamers en rookmachines aangeschaft. Vanwege de komst van het spookhuis moesten een theater en een telefoonmuseumpje wijken.

De directeur hoopt dat het bezoekersaantal in oktober kan stijgen van 14.000 naar 30.000 man. Hij liet zich inspireren door het enorme Halloween-evenement in Universal Studios in Amerika, waar hij onlangs achter de schermen mocht kijken. "Amerika loopt altijd een paar jaar voor op ons. Toen ik daar Halloween zag, dacht ik: dat ga ik ook proberen."



Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be