Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris gered? 250 miljoen euro voor nieuwe investeringen

06-10-2014, 09.06 uur | Reacties

Dankzij ingrijpen van het Amerikaanse moederbedrijf krijgt Disneyland Paris 250 miljoen euro voor nieuwe uitbreidingen. Dat staat in een voorstel van de ondernemingsraad om de toekomst van het pretparkresort veilig te stellen.

Het plan werd vanochtend gepresenteerd tijdens een crisisvergadering. De Amerikaanse Walt Disney Company lijkt eindelijk in te zien dat de kwaliteit van Disneyland Paris de afgelopen jaren achteruit is gehold, om nog maar te zwijgen over het uitblijven van investeringen.

"Uitdagende economische omstandigheden in Europa hebben in combinatie met de grote schuldenlast een negatieve invloed op onze financiële prestaties", schrijft uitbater Euro Disney in een persbericht.

"Als gevolg van deze factoren heeft Euro Disney slechts beperkte mogelijkheden om investeringen te doen in Disneyland Paris." Het voorstel, dat draait om een herkapitalisatie van 1 miljard euro, zou vooral bedoeld zijn om toekomstige uitbreidingen mogelijk te maken.

De Amerikanen pompen 420 miljoen euro in Disneyland Paris. Daarnaast wordt 600 miljoen euro aan schuld omgezet in aandelen. Alle maatregelen bij elkaar moeten ervoor zorgen dat de kaspositie van het resort met zo'n 250 miljoen euro stijgt. Tegelijkertijd zou de totale schuld met ruim 42 procent dalen.Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be