Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Spoedberaad over financiële problemen bij Disneyland Paris

05-10-2014, 12.22 uur

Het lijkt erop dat de grote financiële problemen bij Disneyland Paris hun tol hebben geëist. Leden van de ondernemingsraad zijn bij elkaar geroepen voor een spoedberaad over de "zorgwekkende financiële toestand" van het bedrijf.

Nog voor de beurs maandagochtend opengaat, komt de raad samen voor een in allerijl ingelaste vergadering. "Het klinkt niet goed", lieten enkele leden weten aan het Franse persbureau AFP. Meer is nog niet duidelijk. Wel weten we dat Euro Disney, de beursgenoteerde uitbater van het themapark, al jaren in de rats zit.

Vorig jaar verloor het resort één miljoen bezoekers en in de eerste helft van dit boekjaar kwam daar nog eens een daling van 400.000 man bij. Het nettoverlies liep in een paar maanden tijd op tot meer dan 100 miljoen euro op een omzet van zo'n 340 miljoen. De afgelopen tien jaar werd er alleen in 2008 winst gedraaid. Eigenlijk kan Mickey Mouse alleen overleven in Frankrijk dankzij een financieel infuus van de Amerikaanse Walt Disney Company, schrijft het Vlaamse dagblad De Tijd.

Toch is de spoedbijeenkomst mogelijk goed nieuws. Er gaan al jaren geruchten dat de de Amerikanen het Europese filiaal financieel volledig willen overnemen. Nu bezit Walt Disney slecht 40 procent van Euro Disney. De overige aandelen zijn in handen van beleggers, particulieren en een Saudische prins.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be