Prijzen van chic Efteling-restaurant bekend: vier gangen met wijn voor 130 euro
04-06-2025, 12.45 uur

FOTO'S Sterrenchef Teun van Berlo is de chef-kok van het nieuwe chique Efteling-restaurant Mystique, dat op vrijdag 1 augustus opengaat in het Efteling Grand Hotel. Mystique wordt het meest luxe restaurant in de wereld van de Efteling, met exclusieve gerechten voor hogere prijzen. De Efteling spreekt zelf over "dineren op hoog niveau".
Bijzonder is dat Mystique ook toegankelijk is voor mensen zonder Efteling-ticket: de eetgelegenheid kan los van het attractiepark worden geboekt. Chef-kok Van Berlo werkte eerder bij onder meer De Lindehof in Nuenen, Chuchara in het Belgische Lommel, Somm in Uden, Sillyfox in Veghel en Zarzo in Eindhoven, goed voor één of twee Michelinsterren.
De Brabander sleepte daarnaast verschillende prijzen in de wacht. Bij Mystique gaat hij werken met "een smaakformule van twaalf verfijnde smaken". "Niets is wat het lijkt, dus bereid je voor op onverwachte verrassingen aan tafel in smaak, geur én opmaak." Voorbeelden zijn een voorgerecht dat in vuur en vlam staat of tafeldecoratie die plots eetbaar blijkt te zijn.
Kinderen
Het doel is om te werken met "lokale ingrediënten met een verhaal". Dat moet zorgen voor "een unieke beleving voor groot en klein". Mystique is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. "We zijn het enige restaurant in het hogere segment in de Benelux dat zich ook richt op de jongere gast", zegt Van Berlo trots.
Restaurant-Bar Mystique bevindt zich op de eerste etage van het Efteling Grand Hotel. Dineren kan zowel binnen als buiten, met een uitzicht op watershow Aquanura. De deuren openen dagelijks om 17.00 uur, de ervaring duurt ruim twee uur. Om 20.30 uur is de laatste inloop mogelijk.
Sterrenniveau
Hoewel de Efteling zich dus stort op premium dining van sterrenniveau, wil men er naar eigen zeggen wel voor zorgen dat "elk gerecht toegankelijk blijft voor iedereen". "We zorgen altijd voor een perfecte balans." Een driegangenmenu kost 65 euro per persoon, voor een menu met vier gangen, met een tussengerecht, moet 80 euro afgerekend worden.
Tegen bijbetaling is het mogelijk om een sap- of wijnarrangement toe te voegen. De prijs van het duurste wijnarrangement bedraagt 50 euro. In totaal komt een viergangendiner met wijn dan uit op 130 euro per persoon. Reserveren kan vanaf vandaag.
Begane grond
Een inpandige loungebar, voor zowel hotel- als daggasten, opent om 16.00 uur. Reserveren is daar niet nodig. Eerder presenteerde de Efteling al het concept van het meer toegankelijke restaurant Brasserie 7, dat op de begane grond ligt. Daar wordt gekookt met "zeven magische ingrediënten".