Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Nederlanders halen Plopsaland naar Polen

24-09-2014, 19.26 uur

Een Nederlandse investeerder wil binnen twee à drie jaar een themapark neerzetten in Polen. Voor het thema en de mascottes is een bekende naam ingeschakeld. De initiatiefnemers tekenden een contract met Plopsa om tekenfilmfiguur Maya de Bij te mogen gebruiken.

Het gele insect krijgt de hoofdrol in een binnen- en buitenpretpark met attracties die zich al hebben bewezen in de andere Plopsa-pretparken, vertelde directeur Daniel Heinst vandaag op een persconferentie.

"We willen voortborduren op de successen van Plopsa. Daarom gaan we zelf niets nieuws proberen. Al onze attracties staan al ergens." Hij doelt op themagebieden rond Maya in Plopsaland De Panne (België) en Holiday Park (Duitsland).

Het nieuwe Poolse park gaat Holiday Park Kownaty heten, niet te verwarren met Plopsa's eigen Holiday Park in Duitsland. De openingsdatum staat nog niet vast, zegt Daniel. "Met de Poolse bureaucratie weet je dat nooit zeker." Er wordt 30 miljoen euro geïnvesteerd. Mayaland is de eerste fase van de toeristische bestemming, die uiteindelijk 205 hectare groot moet worden.

Nederlanders hebben vaker geprobeerd om in Polen een themapark op poten te zetten. Tal van Hollandse bedrijven waren de afgelopen jaren betrokken bij plannen voor Adventure World in hoofdstad Warschau. Dat concept mislukte al voor de bouw kon beginnen.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be