Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Waarom drijft er een opblaasboot in Fata Morgana?

12-09-2014, 21.23 uur

Bezoekers van de Efteling hoeven niet bang te zijn dat ze binnenkort zittend op een opblaasboot door Fata Morgana moeten varen. Er drijft al een tijdje een lachwekkend opblaasbaar vlot in de attractie, maar dat is niet bedoeld om op te gaan zitten.

De rare boot dook in het voorjaar voor het eerst op in de 'verboden stad'. Tot nu toe gaf de Efteling geen uitleg over het zwarte gevaarte, dat qua vorm nog het meest weg heeft van een bananenboot in een zonnig vakantieland.

Nu zegt een woordvoerster: "Het besturingssysteem van de attractie werkt alleen wanneer de computer alle veertien boten kan volgen. Dus als we een boot uit de vaart halen voor werkzaamheden, moet er iets voor in de plaats komen. Anders denken de sensoren dat er iets mis is."

Het is trouwens de vraag of we de komische opblaasboot in de toekomst nog gaan zien. Fata Morgana is tot het eerste weekend van oktober gesloten voor een grote onderhoudsbeurt. Volgens geruchten worden alle huidige boten vervangen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be