Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell stelt loonsverhoging opnieuw uit

03-09-2014, 08.08 uur

Duinrell komt personeelsleden voorlopig niet tegemoet met hogere lonen die de afgelopen maanden keer op keer zijn beloofd. De directie heeft wéér een manier gevonden om toegezegde loonsverhogingen tegen te houden.

Door een maas in de wet kan Duinrell het invoeren van een arbeidsovereenkomst, waar medewerkers al drie jaar voor vechten, nog langer uitstellen. De zogenaamde 'algemeen verbindend verklaring' van de cao Horeca en Recreatie is namelijk per 1 juli verlopen.

De gierige pretparkdirecteuren en hun dure advocaten staan in hun recht. Toch is vakbond FNV Recreatie zwaar teleurgesteld, zegt bestuurder Johan Bijlsma vandaag in De Telegraaf. "Ik weet niet of er opzet in het spel was, maar het lijkt erop dat het proces zo lang mogelijk gerekt is zodat de datum van 1 juli zou verstrijken."

Een voorlichter van Duinrell houdt vol dat er naar eer en geweten gehandeld is. Werknemers zouden binnenkort wel gecompenseerd worden voor onderbetaalde werkzaamheden uit voorgaande jaren. Het gaat met terugwerkende kracht om loonsverhogingen van minimaal 20 procent.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be