Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Italianen zitten nieuwe achtbaan Efteling op de hielen

30-08-2014, 16.06 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland heeft de Efteling ingehaald bij het bouwen van een nieuwe achtbaan. Waar in Kaatsheuvel alleen nog bomen zijn verwijderd, staan in Italië al hele gebouwen in de steigers.

Zowel Gardaland als de Efteling bouwen momenteel aan een dive coaster die volgend jaar zomer klaar moet zijn. Officieel hebben de Italianen nog maar weinig bekendgemaakt over hun aanwinst, maar het thema van de baan is gelijk aan die van dive coaster Oblivion in collegapark Alton Towers (Engeland): "point of no return".

Volgens de directie wordt de nieuwe attractie "de grootste en meest spectaculaire achtbaan van het park". In Gardaland staan al zes rollercoasters, waaronder de heftige wing coaster Raptor uit 2011. De dive coaster komt te liggen op een terrein van 13.000 vierkante meter, tussen de vrijvaltoren Space Vertigo en de uitkijktoren Flying Island.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be