Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Uitbreidingsplannen Toverland worden concreet

29-08-2014, 15.21 uur

Toverland geeft alsnog tekst en uitleg bij toekomstplannen die gisteren uitlekten. Details uit een bestemmingsplan voor de komende tien jaar kwamen plotseling op straat te liggen.

In het document worden onder meer een grote achtbaan, een waterachtbaan, een uitkijktoren en een hotel genoemd. Gisteren wilde het Limburgse pretpark nog geen inhoudelijke reactie geven. "We waren geschrokken en moesten eerst alles op een rijtje zetten", zegt directrice Caroline Kortooms. "Het bestemmingsplan zelf wordt pas over een paar weken ingediend."

Nu is er wel een verklaring. Toverland zal zich moeten ontwikkelen van een dagattractie naar een meerdaagse bestemming, kondigt Caroline aan. Om die reden wordt Toverland de komende jaren uitgebreid met "nieuwe themagebieden, verblijfsaccommodaties en parkeergelegenheden". Van 75 hectare grond die in totaal beschikbaar is, werd tot nu toe slechts 16 hectare bebouwd.

Het eerstvolgende grote project wordt een buitengebied van 8 hectare rond een aantal grote vijvers, ten noorden van het huidige pretpark. Daar zijn "verschillende spectaculaire attracties" gepland, waaronder de eerder genoemde mega-achtbaan en "een attractie waarbij bezoekers kunnen genieten van het uitzicht". Tegelijkertijd wordt de huidige overdekte hoofdingang verplaatst naar het buitengebied.

Aan de rand van de vijvers moet een groot themahotel komen te liggen, dat volgens Caroline geïnspireerd wordt op de hotels van Europa-Park in Duitsland. "Waarschijnlijk zijn het nieuwe themagebied en het hotel klaar in 2018. Onze planning is echter afhankelijk van onze financieringsmogelijkheden." In 2016 begint de bouw.

Binnen zes à zeven jaar willen de Limburgers jaarlijks een miljoen bezoekers naar Toverland halen. Nu zijn dat er nog zo'n 650.000 per jaar.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be