Attractiepark Toverland

Uitbreidingsplannen Toverland worden concreet

29-08-2014, 15:21 uur | Reacties

Toverland geeft alsnog tekst en uitleg bij toekomstplannen die gisteren uitlekten. Details uit een bestemmingsplan voor de komende tien jaar kwamen plotseling op straat te liggen.

In het document worden onder meer een grote achtbaan, een waterachtbaan, een uitkijktoren en een hotel genoemd. Gisteren wilde het Limburgse pretpark nog geen inhoudelijke reactie geven. "We waren geschrokken en moesten eerst alles op een rijtje zetten", zegt directrice Caroline Kortooms. "Het bestemmingsplan zelf wordt pas over een paar weken ingediend."


ZIE OOK: Uitgelekt: deze mega-attracties wil Toverland bouwen

Nu is er wel een verklaring. Toverland zal zich moeten ontwikkelen van een dagattractie naar een meerdaagse bestemming, kondigt Caroline aan. Om die reden wordt Toverland de komende jaren uitgebreid met "nieuwe themagebieden, verblijfsaccommodaties en parkeergelegenheden". Van 75 hectare grond die in totaal beschikbaar is, werd tot nu toe slechts zestien hectare bebouwd.

Het eerstvolgende grote project wordt een buitengebied van acht hectare rond een aantal grote vijvers, ten noorden van het huidige pretpark. Daar zijn "verschillende spectaculaire attracties" gepland, waaronder de eerder genoemde mega-achtbaan en "een attractie waarbij bezoekers kunnen genieten van het uitzicht". Tegelijkertijd wordt de huidige overdekte hoofdingang verplaatst naar het buitengebied.

Aan de rand van de vijvers moet een groot themahotel komen te liggen, dat volgens Caroline geïnspireerd wordt op de hotels van Europa-Park in Duitsland. "Waarschijnlijk zijn het nieuwe themagebied en het hotel klaar in 2018. Onze planning is echter afhankelijk van onze financieringsmogelijkheden." In 2016 begint de bouw.

Binnen zes à zeven jaar willen de Limburgers jaarlijks een miljoen bezoekers naar Toverland halen. Nu zijn dat er nog zo'n 650.000 per jaar.

ZIE OOK: Toverland krijgt imposant nieuw entreegebouw in 2018

Reacties