Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Roep om sluiting rodelbanen Duinrell na ongelukken

05-08-2014, 06.55 uur

De rodelbanen in Duinrell zijn levensgevaarlijk en moeten per direct worden gesloten. Dat betuigen slachtoffers van verschillende ongelukken met de omstreden attractie vandaag op de voorpagina van De Telegraaf.

Afgelopen week raakte opnieuw iemand gewond: een 26-jarige vrouw uit Amsterdam belandde tijdens een ritje met haar arm tussen de baan en haar karretje. Toen een man in juni een gekneusde rib opliep nadat hij met sleetje en al uit de baan vloog, kondigde Duinrell al extra veiligheidsmaatregelen aan.

Sindsdien zouden er baandelen zijn vervangen en karretjes zijn verstevigd. Toch ging het weer fout. Anonieme medewerkers bevestigen dat de attractie nog altijd bijna elke dag het decor is van incidenten. "In het hoogseizoen zie ik haast dagelijks mensen uit de baan vliegen. Soms moeten bezoekers met loeiende sirenes naar het ziekenhuis."

Het laatste slachtoffer heeft een advocaat in de arm genomen en overweegt een procedure tegen de pretparkdirectie te starten, onder meer vanwege de belabberde nazorg.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be