Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell wil meer toezicht bij 'gevaarlijke' rodelbanen

11-06-2014, 21.08 uur

Duinrell gaat bekijken of het mogelijk is om de razend populaire rodelbanen in het attractiepark beter te beveiligen. Aanleiding is een incident waarbij een man deze week onder andere een gekneusde rib opliep.

Kinderen waren halverwege de baan gestopt en uitgestapt, waardoor het slachtoffer onverwachts moest remmen en uit de baan vloog, met alle gevolgen van dien. "Omdat de banen zo uitgestrekt zijn, hebben onze operators in het station geen zicht op wat er op andere plekken in de attractie gebeurt", zegt een woordvoerder.

De directie gaat de komende weken met deskundigen in beraad om te zien wat er aan de penibele situatie verbeterd kan worden. Permanent cameratoezicht is bijna onbegonnen werk, denkt de zegsman. "Daarvoor is de baan te lang. In het verleden hebben we bovenaan de liften wel een camera gehangen, maar dat had toen niet het gewenste effect."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be