Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Grondlegger Ponypark Slagharen overleden

02-06-2014, 13.09 uur

Henk Bemboom, de man die in 1963 Ponypark Slagharen oprichtte, is vorige week op 93-jarige leeftijd gestorven. Hij is inmiddels in besloten kring begraven.

Onder leiding van Bemboom groeide het 'Shetland Ponypark' uit tot het op een na best bezochte attractiepark van Nederland, met klassiekers als de achtbaan Looping Star. Tot 1990 bleef de pretparkpionier de baas, daarna gaf hij het stokje over aan zijn kinderen. Sinds 2012 is Slagharen niet meer in handen van de familie Bemboom.

"Natuurlijk zijn we ontzettend dankbaar voor zijn harde werk en zijn fantastische nalatenschap", vertelt de huidige directrice Angelique Klar aan Looopings. "We respecteren de wens van de familie om het verdriet in besloten kring te verwerken." Om die reden zal het park zelf verder geen ruchtbaarheid geven aan het sterfgeval.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be