Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Looping Star uit Attractiepark Slagharen duikt op in Koeweit

12-11-2023, 12.54 uurBeeld: Majki Photography

De klassieke Looping Star, die tussen 1979 en 2016 te vinden was in Attractiepark Slagharen, staat sinds kort in Koeweit. Na de afbraak in Slagharen is de rollercoaster verplaatst naar Schotland, om uiteindelijk opgebouwd te worden op het eiland Cyprus. Daar draaide de attractie de afgelopen jaren.

Pretpark Parko Paliatso op Cyprus heeft inmiddels weer afscheid genomen van de iconische achtbaan. De Britse Mellors Group, bekend van evenementen in het Midden-Oosten, nam de Looping Star over. Deze winter is de attractie onderdeel van winterkermis Winter Wonderland Kuwait in de oliestaat.

Winter Wonderland Kuwait duurt tot eind maart 2024. Daarna verhuist de 24,5 meter hoge en 592 meter lange Looping Star weer even naar Nederland. De firma Overveld Coating in het Brabantse dorp Hoogerheide gaat de onderdelen onder handen nemen. Dat gebeurt in opdracht van de Mellors Group, die ook het Engelse pretpark Fantasy Island bezit.

Italiaans
Bij het verkopen van de nostalgische Schwarzkopf-achtbaan heeft Slagharen als voorwaarde gesteld dat de attractie niet meer neergezet mag worden in de Benelux. In Europa is momenteel nog één soortgelijke coaster te vinden: Vertigo in het Italiaanse park Zoomarine.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be