Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Eifelpark Gondorf

Evenementenhal in Duits pretpark afgebrand: half miljoen euro schade

07-10-2023, 01.38 uurBeeld: FEZ der VG Speicher

Een grote hal in een Duits attractiepark is vrijdag in vlammen opgegaan. Omstreeks 17.00 uur brak brand uit in Sterndl Alm, een evenementenocatie in pretpark Eifelpark Gondorf. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Er vielen geen gewonden. Wel raakte het bouwwerk zwaar beschadigd.

"De brand was snel onder controle en geblust", laat Eifelpark weten in een verklaring. Daardoor sloeg het vuur niet over naar omliggende attracties. "Wij danken de leden van de brandweer, het Rode Kruis en de politie voor hun toewijding en zeer snelle reactie."

Rond 20.45 uur vertrokken de hulpdiensten weer. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan door de autoriteiten. De schade bedraagt naar schatting een half miljoen euro. Het pretpark opent vandaag gewoon de poorten. Ook Halloween deze maand gaat door als gepland.

Achthonderd personen
De Sterndl Alm staat sinds 2018 in Eifelpark. Er konden feesten en partijen gehouden worden voor groepen tot achthonderd personen. Eifelpark ligt in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, op ongeveer twee uur rijden van Maastricht. Er zijn zowel dieren als attracties te vinden, waaronder enkele achtbanen.Meer Eifelpark Gondorf
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be