Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Meer tekeningen van nieuwe Smurfen-darkride in Plopsa-pretpark

29-09-2023, 09.25 uur

Dankzij een reeks tekeningen is meer bekend geworden over een nieuwe Smurfen-attractie. Het Duitse pretpark Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Group, opent in 2025 een darkride rond Die Schlümpfe, zoals de blauwe wezentjes daar worden genoemd. Kleurrijke ontwerpen van Kurt Heerman tonen hoe verschillende scènes eruit komen te zien.

De Smurfen-darkride wordt gebouwd op de oude plek van de middeleeuwse darkride Burg Falkenstein, die open was tussen 1987 en 2022. Men gaat het oorspronkelijke transportsysteem hergebruiken, maar de 64 gondels krijgen wel een nieuw uiterlijk. Heerman tekende daarvoor uitgeholde appels.

Het in- en uitstapstation oogt als het kasteel van Gargamel, waar kooien hangen om Smurfen op te sluiten. Verderop in de attractie blijkt dat de slechterik een boosaardig plan smeedt om een vleesetende plant te creëeren. Daarmee wil hij de Smurfen voor eens en voor altijd uitroeien.

Smurfenland
Uiteindelijk loopt het verhaal uiteraard goed af. Bezoekers komen ook terecht in Smurfenland, waar ze zien hoe de figuren met elkaar samenleven. Dat gebeurt in een natuurrijke omgeving met bomen, paddenstoelen, watervallen en bosdieren.

Plopsa bracht bij de aankondiging van het project alleen een tekening van het exterieur naar buiten. Verder zijn enkele ontwerpen te zien in een speciaal Preview Center, waar bezoekers van Holiday Park een voorproefje krijgen op het Smurfen-thema. In juli werd bekend dat de opening van de darkride een jaar uitgesteld is.Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be