Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Meerdere gewonden bij ongeluk met achtbaan op Oktoberfest

17-09-2023, 10.54 uur

Bij een ongeluk met een grote achtbaan op het beroemde Oktoberfest in München zijn meerdere personen gewond geraakt. Twee treinen van de overdekte rollercoaster Höllenblitz botsten zaterdagavond op elkaar. Volgens de exploitant werd het incident veroorzaakt door een defecte motor.

In beide treinen zaten ongeveer dertig mensen. Tien passagiers raakten gewond. Ze moesten ter plaatse worden behandeld door medici. Drie van de slachtoffers waren er slechter aan toe. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Höllenblitz, gebouwd in 1992, is volgens de eigenaar de grootste transportabele indoor-achtbaan ter wereld. "Met 80 kilometer per uur leg je de 860 meter lange route door een oude mijn af, een adembenemende en avontuurlijke reis met geweldige geluidseffecten en één van de modernste lasershows", valt te lezen op de website van de attractie.

Veiligheidsbeugel
Daar staat ook dat de treinen van Höllenblitz in 2020 en 2021 volledig vernieuwd zijn. Eigenaar Wilhelm Ottens spreekt zelf over een "kleine botsing". Hij benadrukt dat iedereen vastzat met een veiligheidsbeugel en dat alle inzittenden in staat waren om de karretjes zelfstandig te verlaten.

Het wereldberoemde Duitse volksfeest, dat nog tot en met dinsdag 3 oktober duurt, was zaterdagavond voor het eerst geopend. Voorlopig blijft de attractie in kwestie buiten gebruik. De politie en keuringsinstantie TÜV doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be