Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park vraagt bouwvergunning aan voor heropbouw afgebrand gedeelte

17-09-2023, 15.25 uur

Europa-Park heeft een bouwaanvraag ingediend voor het herstellen van twee door brand getroffen attracties. In juni werd de Zauberwelt der Diamanten in de as gelegd, inclusief delen van powered coaster Alpenexpress Enzian en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn. Nu heeft het Duitse pretpark een bouwvergunning aangevraagd voor de wederopbouw.

De oude diamantgrot wordt echter niet één op één teruggeplaatst. Zoals onlangs al bleek uit een vrijgegeven ontwerp, is gekozen voor een nieuwe opzet. Dat komt ook naar voren uit de bouwtekeningen.

Bezoekers varen, rijden en wandelen straks door een rotsachtig landschap in de openlucht. Tegen de huisjes van het aangrenzende Spaanse themadeel wordt een nieuwe constructie gebouwd.

Tot leven wekken
"We moeten twee attracties opnieuw tot leven wekken als gevolg van de brand", vertelde Europa-Park-eigenaar Roland Mack onlangs in de podcast Zeit Gemeinsam Erleben.

"We zijn dag en nacht bezig", aldus Mack. "Het doel is om de attracties in het voorjaar weer te kunnen aanbieden, met een aangepaste visuele beleving, nieuwe karretjes en een nieuwe infrastructuur. Ik ben ervan overtuigd dat wat we realiseren echt fantastisch zal zijn."

Lanceerachtbaan
Europa-Park is momenteel druk met meerdere bouwprojecten. Aan de andere kant van het park, naast het Griekse themagebied, verrijst een volledig nieuw Kroatisch gedeelte. Daar opent in 2024 de lanceerachtbaan Voltron Nevera powered by Rimac.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be