Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Tina Festival in Duinrell voor het eerst rookvrij in 2023

16-09-2023, 14.42 uur

Het bekende Tina Festival in Duinrell is dit jaar voor het eerst rookvrij. In het Wassenaarse attractiepark mag normaal gesproken gewoon gerookt worden in de openlucht, maar tijdens het meiden-evenement op zaterdag 16 en zondag 17 september worden andere regels gehanteerd.

Daarvoor werkt de organisatie samen met het initiatief Rookvrije Generatie, dat ervoor pleit om sigaretten te verbannen uit alle pretparken en dierentuinen. Duinrell is één van de laatste parken in Nederland waar nog geen rookverbod geldt. In het weekend waarin Tina het voor het zeggen heeft, is roken wel uit den boze.

"Kinderen die Tina Festival bezoeken, zijn in 2035 volwassen", laat Tina-hoofdredactrice Tess Dumitru weten. "Dankzij initiatieven zoals deze is het voor die generatie straks normaal om niet te roken. Ik vind het ontzettend belangrijk dat Tina daar bewust aan bijdraagt."

Verleiding
Ook directrice Carla van Gils van KWF Kankerbestrijding zegt blij te zijn met het initiatief. "Meeroken, ook in de buitenlucht, is voor kinderen schadelijker dan voor volwassenen. Ook dragen rookvrije omgevingen eraan bij dat kinderen niet in de verleiding worden gebracht om te roken, want: zien roken, doet roken."

Ouders die tóch een sigaret willen opsteken, kunnen terecht in speciale rookzones. "Deze worden duidelijk aangegeven met de blauwe bordjes", valt te lezen in de huisregels. "Ben je verblijfsgast, dan mag je uiteraard bij jouw eigen accommodatie buiten wel roken. Vapers vallen ook onder rokers."

Uitverkocht
Het evenement presenteert zichzelf als het "eerste rookvrije kinderevenement". Tijdens het tweedaagse Tina Festival wordt Duinrell traditiegetrouw overspoeld door duizenden tienermeiden. Er zijn optredens, workshops, meet-and-greets en kraampjes met merchandise. Alle tickets voor zaterdag zijn uitverkocht.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be