Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers kunnen op minder plekken contant betalen

13-09-2023, 21.25 uurBeeld: Niels Kooyman

Op sommige plekken in de Efteling is het niet meer mogelijk om contant te betalen. Bij veel mobiele verkooppunten, zoals karren met hapjes en drankjes, werd cash al niet meer geaccepteerd. Tegenwoordig zijn er ook verschillende vaste horecalocaties waar alleen nog gepind kan worden.

Een voorbeeld is de onlangs geopende supermarkt In den Swarte Kat, waar gewerkt wordt met zelfscankassa's. Die zijn enkel geschikt voor contactloze betalingen of betalingen met een pinpas. Mobiel bestellen bij de Nomade-hoek van restaurant Kashba werkt eveneens digitaal.

Ook bij horecapunt 't Korfje, gelegen bij speeltuin Kleuterhof, kunnen bezoekers anno 2023 geen producten meer afrekenen met contant geld. Op de balie is een viertalig bordje neegezet waar de aanpassing op vermeld wordt.

Frisdrankautomaten
Bovendien accepteren de frisdrankautomaten in de Efteling vandaag de dag geen contant geld meer: wie een flesje cola of sinas uit zo'n automaat wil halen, heeft daar een pinpas, een smartphone of een smartwatch voor nodig.

Een informatiepagina over betaalmogelijkheden op de officiële Efteling-website is recentelijk aangepast. "Met contant geld kun je overal terecht", viel daar eerder te lezen. Nu noemt men ook enkele uitzonderingen.

In de ban
Sommige parken in Nederland hebben contant betalen helemaal of grotendeels in de ban gedaan. Voorbeelden zijn Safaripark Beekse Bergen en Avonturenpark Hellendoorn. Zo ver gaat de Efteling op dit moment nog niet: bij alle grote restaurants en winkels is betalen met cash nog steeds een optie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be