Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dinosaurussen nemen vier Nederlandse attractie- en dierenparken over

04-10-2023, 13.00 uur

Meerdere Nederlandse pretparken en dierentuinen komen dit najaar met een prehistorisch alternatief voor Halloween. In vier verschillende parken vinden in oktober en november dino-evenementen plaats. Het gaat om Duinrell, DierenPark Amersfoort, ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden.

Bezoekers van Duinrell komen tussen 30 september en 5 november ruim 25 levensgrote dinosaurussen tegen, onder de noemer Dino Discovery. Men belooft drie extra's dino's ten opzichte van de vorige editie. Ze staan ook in het nieuwe Amsterdamse themagebied, dat afgelopen zomer openging. Bij de ingang is een educatieve speurtocht op te halen.

DierenPark Amersfoort heeft een permanent dinobos, maar van 14 tot en met 29 oktober staat extra dino-entertainment op het programma. Tijdens DinoAdventures, zoals het evenement heet, maken kinderen een avontuurlijke tocht naar een dinobroedplaats, waar een dinojong meegenomen blijkt te zijn door een levensgevaarlijke dinosaurus. Dat monsterlijke dier is gekweekt door een kwaadaardige professor.

Dinoweken
In AquaZoo Leeuwarden staan al dino's sinds 14 september. De Dinoweken duren daar nog tot en met 5 november. Ook in ZooParc Overloon zijn er Dinoweken, maar dan van 28 september tot en met 19 november. Beide dierentuinen huisvesten zo'n twintig exemplaren.

Nederland kent verder vier permanente dinoparken: Dinoland Zwolle, Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde, Dino Experience Park in Gouda en Het Oertijdmuseum in Boxtel. Attractiepark de Waarbeek in Hengelo opende dit jaar dinogebied Dino World, met onder andere een achtbaan.

Expositie
De Dinoweken in Julianatoren zijn net afgelopen. Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe, waar in oktober 2022 een dinoshow te zien was, doet dit jaar niets met dino's. Voor de reizende expositie World of Dinos zijn nog geen nieuwe data bekend.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be