Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Medewerker zwaargewond na val bij kermisattractie in Volendam

11-09-2023, 19.18 uurBeeld: KermisVlogs, John Jonk

Op de kermis in Volendam is vanmiddag een medewerker ernstig gewond geraakt. De man was rond 17.00 uur aan het werk bij de attractie Hell Raiders, een 40 meter hoge booster. Volgens de gemeente kwam hij "in aanraking met de bewegende attractie".

Ooggetuigen vertellen dat de man een misstap maakte na het controleren van de veiligheidsbeugels. Tegelijkertijd zou hij geraakt zijn door de arm, die op lage snelheid draaide. Het slachtoffer viel zo'n 3 meter naar beneden. Daarbij liep hij zware verwondingen op, vermoedelijk ernstig rugletsel.

Hij is ter plekke behandeld door medici en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. De booster blijft tijdelijk buiten gebruik, maar de rest van de kermis kan gewoon doorgaan.

Slachtofferhulp
De gemeente meldt dat veel ouders en kinderen het ongeval zagen gebeuren. "We kunnen ons voorstellen dat dit diepe indruk heeft gemaakt", staat in een verklaring. Ooggetuigen kunnen contact opnemen met slachtofferhulp.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be