Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling vervangt staalkabel bij bootjesattractie Gondoletta

11-09-2023, 14.04 uurBeeld: @cindy_ve

Boottocht Gondoletta in de Efteling ondergaat momenteel een grote onderhoudsbeurt. Bezoekers kunnen vandaag van dichtbij zien hoe de gigantische staalkabel - die de bootjes normaal gesproken onder water met elkaar verbindt - wordt vervangen.

Vorige week werden de veertig vaartuigen al losgemaakt. Ze zijn naast elkaar aangemeerd aan de oever, in een lange rij. Verder vonden toen werkzaamheden plaats aan de houten draaischijf bij het station.

Deze week vervangt men de kabel, met behulp van enkele industriële machines. Het gebied rond de ingang van de attractie is afgezet met bouwschuttingen. Verder valt op dat het water in de Siervijver, waar de Gondoletta zich bevindt, op dit moment zeer smerig is.

Zaterdag
Naar verwachting duurt de onderhoudsklus tot en met aanstaande vrijdag, zodat de Gondoletta op zaterdag 16 september heropend kan worden. Achter de schermen liggen plannen klaar voor het introduceren van volledig nieuwe boten, maar dat project laat nog even op zich wachten.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be