Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Video: vechtpartij in wachtrij voor hoogste en snelste achtbaan van Europa

11-09-2023, 15.28 uurBeeld: @gemmamc73

In de wachtrij voor Europa's hoogste en snelste achtbaan is een vechtpartij uitgebroken. Bezoekers gingen met elkaar op de vuist in de rij voor Red Force in Ferrari Land, onderdeel van het Spaanse pretparkresort PortAventura World. Videobeelden van het akkefietje verschenen gisteren op X, het voormalige Twitter.

Te zien is hoe een woordenwisseling tussen verschillende groepen bezoekers uit de hand loopt. Wat begint met provocerende handgebaren over en weer, mondt uiteindelijk uit in een schermutseling. Daar komen ook personen op af die ogenschijnlijk niks met het initiële conflict te maken hebben.

Er wordt "maricones" geroepen, wat vertaald kan worden als "flikkers". Omstanders proberen ondertussen voldoende afstand te houden om niet geraakt te worden. Er is geen medewerker te zien. Na ongeveer een minuut lijkt de rust wedergekeerd te zijn.

Geen reactie
De aanleiding van het opstootje is onduidelijk. "In de parken van PortAventura laat de veiligheid veel te wensen over", schrijft de filmer. "Er loopt nergens een bewaker rond, maar je betaalt wel 3,95 euro voor een fles water."

Veel gebruikers taggen het officiële PortAventura-account. In een reactie laat het resort weten dat het personeel wel degelijk "snel en krachtig" handelde na het incident. Alle vechtersbazen zouden uiteindelijk uit het park verwijderd zijn, met hulp van de Catalaanse politie.

112 meter hoog
Red Force, geopend in 2017, is dé publiekstrekker van Ferrari Land. De lanceerachtbaan van 112 meter hoog en 880 meter lang haalt een topsnelheid van 180 kilometer per uur. Geen enkele andere rollercoaster in Europa is hoger of sneller.Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be