Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Na acht overwinningen op rij: Europa-Park niet langer 'beste attractiepark ter wereld'

10-09-2023, 11.53 uur

Een flinke domper voor de directie van Europa-Park: het Duitse attractiepark loopt een grote prijs mis. De afgelopen jaren werd het pretparkresort in Zuid-Duitsland steevast uitgeroepen tot 'beste attractiepark ter wereld' in de Golden Ticket Awards, een verkiezing opgezet door het Amerikaanse vakblad Amusement Today.

Hoewel de prijs zelf weinig voorstelt, is de verkiezing voor Europa-Park een belangrijk marketinginstrument gebleken. In officiële publicaties worden de awards zeer regelmatig genoemd. Bovendien hangt bij de hoofdingang van het park een grote banner om bezoekers te wijzen op acht overwinningen op rij.

Dit keer greep men naast de prijs. Bij de jaarlijkse uitreiking, die vannacht plaatsvond in de Amerikaanse staat Tennessee, ontving pretpark Dollywood de Golden Ticket Award die jarenlang naar Europa-Park ging. "Het themapark nam voor de allereerste keer de award voor beste park mee naar huis, pas het derde park dat ooit deze onderscheiding krijgt", meldt de organisatie.

Gouden sponsor
Europa-Park viel volledig buiten de hoofdprijzen. Saillant detail is dat zusterbedrijf Mack Rides de verkiezing in het verleden sponsorde. De Duitse attractiebouwer is in handen van de familie Mack, net als Europa-Park. Dit jaar was concurrent Vekoma Rides de gouden sponsor van het evenement. Vekoma leverde onlangs nog een achtbaan aan winnaar Dollywood. Bovendien vond de uitreiking in Dollywood plaats.

Er waren wel twee andere Europese winnaars: het Franse showpark Puy du Fou werd in het zonnetje gezet voor de nieuwe show Le Mime et l'Etoile en het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach kreeg de award voor beste waterattractie, voor de vernieuwde darkride Valhalla.

Felbegeerde Oscars
Europa-Park presenteerde de Golden Ticket Awards vorig jaar nog als "de felbegeerde Oscars van de attractieparkindustrie". "Het grootste themapark van Duitsland verdedigt de titel tegen gerenommeerde partijen als Walt Disney World, Merlin Entertainments en Universal Studios", stond trots in een persbericht.

"Ondanks de enorme concurrentie, vooral uit de Verenigde Staten, loopt het familiebedrijf uit Baden-Württemberg volgens een topjury voorop", luidde in 2022 de conclusie. "Europa-Park scoort dankzij het grote aantal hoogwaardige attracties, die bezoekers een geweldige ervaring bieden dankzij een uitstekende exploitatie en onderhoud op het hoogste niveau."

Gewond
Europa-Park kwam de afgelopen maanden onder meer negatief in het nieuws met een grote brand - de tweede in vijf jaar - en een bizar ongeluk waarbij het podium van een duikshow instortte. Zeven mensen raakten gewond.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be