Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Pretpark Gardaland presenteert zichzelf als ideale filmlocatie tijdens filmfestival

11-09-2023, 23.20 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland wil graag vaker het decor zijn van speelfilms. Vertegenwoordigers van het bekende attractiepark waren afgelopen week aanwezig tijdens het Venice International Film Festival. Daar hielden ze een presentatie over de mogelijkheden die Gardaland filmmakers kan bieden.

De toeristische trekpleister bestaat uit themagebieden in de stijl van bijvoorbeeld het Wilde Westen, de ruimte, de jungle, piraten, de ijstijd, de verzonken stad Atlantis en het oude Engeland. Zulke decors fungeren als ideale filmsets, zo luidt de boodschap.

"Al sinds 1975 speelde Gardaland een rol in talloze producties, van documentaires tot realityshows en van muziekvideo's tot evenementen", zegt een woordvoerder. "We hebben contact gelegd met internationale zenders omdat we steeds enthousiaster zijn over het idee om het park in te zetten als filmlocatie."

Mascotte
Daar heeft men al enige ervaring mee. Zo werden scènes van de romantische komedie I Love You in Every Language in the World (2005) opgenomen in het park. Om filmregisseurs en filmploegen te overtuigen om vaker voor Gardaland te kiezen, reisde mascotte Prezzemolo mee naar Venetië.

Bij de bijeenkomst was ook de beroemde Italiaanse acteur Giancarlo Giannini aanwezig. Hij noemde Gardaland "een metafoor voor het leven". "Als ik mensen leer acteren, leer ik ze wat levensvreugde is. Dan moet ik eigenlijk eerst met ze naar Gardaland: een fascinerende plek die emoties teweegbrengt. Dat maakt het perfect als filmset."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be