Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alpsee Bergwelt

Man gewond door botsing met koe in rodelachtbaan

10-09-2023, 18.01 uurBeeld: Splash One

Een ritje in een Duitse rodelachtbaan is voor een 39-jarige man geëindigd in het ziekenhuis. De bezoeker van recreatieoord Alpsee Bergwelt botste tijdens het berijden van de Alpsee Coaster op een loslopende koe. Hij liep onder meer een gebroken sleutelbeen op.

Alpsee Coaster is een attractie van het type alpine coaster: een rodelbaan met een achtbaanrail. Wie een ritje maakt, glijdt minutenlang door een idyllisch berglandschap in de Zuid-Duitse streek Allgäu. Het parcours is maar liefst 2,8 kilometer lang.

De man kwam woensdagavond in een bocht in botsing met de koe, meldt de lokale politie. Het is nog niet duidelijk hoe het dier van een aangrenzende weide naar rodelachtbaan kon wandelen. Normaal gesproken staan er omheiningen om de attractie heen.

Nalatigheid
De eigenaar zou de afrasteringen nog gecontroleerd hebben voordat de attractie in gebruik genomen werd. Autoriteiten onderzoeken of er mogelijk sprake is van lichamelijk letsel door nalatigheid. De koe is na het incident onopgemerkt weggekomen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be