Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Franse vrouw (46) beëindigt romance met achtbaan om te trouwen met andere attractie

11-09-2023, 18.45 uur

Een 46-jarige vrouw uit Frankrijk heeft een turbulent liefdesleven, maar er komen geen andere mensen aan te pas. Gaëlle Engel kwam enkele jaren geleden in het nieuws omdat ze een liefdesrelatie zei te hebben met Sky Scream, een lanceerachtbaan in het Duitse pretpark Holiday Park. Die romance is niet goed afgelopen.

Doordat Holiday Park de vrouw een parkverbod gaf, kon ze haar geliefde rollercoaster niet meer bezoeken. De objectofiel besloot niet bij de pakken neer te zitten. Ze ontmoette in het voorjaar van 2021 een nieuwe attractie, waar ze naar eigen zeggen anderhalf jaar heimelijk verliefd op was.

Het gaat om de Franse kermisattractie Gravity, een 22 meter hoge draaiende arm met aan het uiteinde vier gondels voor elk vier personen. De attractie werd gebouwd door de Italiaanse firma Technical Park. Uiteindelijk kon Engel haar liefde voor de machine niet langer onder stoelen of banken steken. In oktober 2022 begon ze een relatie met de ride. Ze noemt zichzelf tegenwoordig GaLooping.

Voor altijd
De verhouding leidde in maart 2023 zelfs tot een huwelijk, inclusief een ceremonie en trouwringen. Bovendien vereeuwigde de vrouw haar liefde voor Gravity met een speciale tatoeage op haar hand, waarop de trouwdatum ook wordt genoemd. "Dit is het bewijs van de liefde die ik voel voor deze attractie, die mijn leven voor altijd markeert", schrijft Engel op Facebook.

"Ik ben niet alleen met hem getrouwd omdat dat mooi is, maar omdat ik ermee heb ingestemd om mezelf aan hem te geven. Ik ben hoe dan ook van hem. We zijn nu verenigd tot het einde der tijden en onze liefde blijft puur en oprecht." Een lampje van de attractie draagt ze altijd bij zich, zodat ze haar partner nooit hoeft te missen.

Geboorte van zoon
Op haar profiel staan foto's die laten zien hoe ze het apparaat bemint. En daar blijft het niet bij. De Française beweert ook een kind te hebben met Gravity: een miniatuur dat ze zelf heeft gebouwd. "We hebben de geboorte van onze zoon Cybernetik meegemaakt. Hij bestaat momenteel alleen als model, maar binnenkort zal hij hopelijk echt worden gebouwd bij Technical Park." Engel heeft daarvoor tekeningen naar Italië gestuurd. Ze kreeg tot nu toe geen antwoord.

Een objectofiel voelt zich seksueel aangetrokken tot levenloze voorwerpen. Het verhaal van Engel roept online veel reacties op van personen die haar uitlachen en voor gek verklaren. Daar heeft ze geen boodschap aan. "We hebben zo veel gemeenschappelijke plannen, het leven ligt voor ons", zegt ze over haar relatie met Gravity.

Nooit delen
In een ander passief-agressief Facebook-bericht laat de vrouw weten dat de kermisattractie bezet is. Andere objectofielen zullen een andere attractie moeten zoeken om van te houden, luidt de boodschap. "Mag ik even beklemtonen dat ik Gravity als eerste had en hem nooit zal delen? Ben ik duidelijk?!"Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be