Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Superfan (24) bezoekt Efteling-theatershow Caro voor de honderdste keer

10-09-2023, 13.36 uur

Een Efteling-fan kan geen genoeg krijgen van de theatervoorstelling Caro, die sinds 2018 draait in het Efteling Theater. Afgelopen donderdag bezocht Max Bulterman (24) de show voor de honderdste keer. Ter gelegenheid van het jubileum werd hij in het zonnetje gezet door de cast en theaterportier Luc van Laar.

Voor Bulterman, afkomstig uit het Limburgse dorp Wellerlooi, heeft de show een speciale betekenis. "Caro hielp of helpt, mij door mijn depressie heen", vertelt hij aan Looopings. Toen de productie weer werd opgestart na de coronamaatregelen, zat de Efteling-liefhebber in een sleur.

"Ik had door mijn negatieve gedachten zelfs geen motivatie meer om naar de Efteling te gaan, de plek waar ik altijd zo graag was om te genieten van de attracties en de atmosfeer." Door Caro zette hij de stap om toch uit huis te komen. De voorstelling blies hem direct weg.

Opgewekt
"Ik vond het fantastisch." Bulterman looft "de combinatie van de effecten, acrobatiek en dans". Caro én de gesprekken met portier Van Laar maakten hem weer vrolijk, legt de fanaat uit. "Mijn wekelijkse bezoek aan Caro werd iets om naar uit te kijken, een vaste waarde waardoor ik me opgewekt, blij en weer een beetje normaal kon voelen."

Die motivatie en energie voelt hij na honderd voorstellingen nog steeds. "Ik heb me dankzij Caro goed kunnen voelen in zware tijden, ik heb nieuwe vrienden gemaakt én ik heb een liefde voor musicals ontwikkeld." De twintiger is niet van plan om te stoppen met de Caro-bezoekjes. "Omdat ik zo veel van de show hou en omdat ik nog steeds last heb van mijn depressie, gelukkig wel een stuk minder."

Verlengd
In Caro maakt hoofdpersoon Oscar een reis door de tijd. Toeschouwers zien zijn levensverhaal, met vrolijke en ontroerende momenten die worden uitgebeeld aan de hand van muziek, dans en acrobatiek. Er wordt nauwelijks in gesproken, waardoor de show geschikt is voor een internationaal publiek. Caro is onlangs verlengd tot en met december 2024.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be