Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenpark Taman Indonesia

Facebook-pagina van Overijssels dierenpark gehackt: 11.000 volgers verloren

06-09-2023, 16.41 uur

Een Overijssels dierenpark is het slachtoffer geworden van een hack. De Facebook-pagina van Taman Indonesia telde 11.000 volgers, maar sinds zondag kunnen de beheerders niet meer inloggen. Berichten, foto's en video's werden in een rap tempo verwijderd. Inmiddels is de pagina omgedoopt tot Lee Sneaker Authentic.

Het park spreekt in een verklaring over "een vervelende hacksituatie, waarbij een louche hacker de pagina van het dierenpark heeft overgenomen". Taman Indonesia wijst met de beschuldigende vinger naar "één of andere schoenenwinkel uit Vietnam".

Men baalt niet alleen van de verloren volgers, maar ook van verdwenen archiefmateriaal. "Een klap", concludeert het management. Er is nog geprobeerd om de pagina terug te krijgen. Zo publiceerde eigenaresse Marlisa-Diederik Wareman foto's waarop ze poseert bij de ingang van het park.

Bewijs
"Hiermee bewijs ik dat ik de eigenaar ben van dierenpark Taman Indonesia", schreef ze erbij. "Zou dat genoeg zijn, Facebook?" Het bleek niet genoeg: Facebook werkte niet mee. "Facebook zelf biedt hierbij geen enkele hulp aan en laat de hackslachtoffers aan hun lot over", concludeert Wareman.

Daarom is inmiddels een alternatief gelanceerd. Een nieuwe pagina met de naam Dierenpark Taman Indonesia verzamelde in enkele dagen tijd 935 likes. De eigenaresse doet een oproep aan het publiek. "We hebben jullie hulp nodig om een nieuwe online community op te bouwen, door ons opnieuw te volgen, te liken, maar ook jullie vrienden en kennissen uit te nodigen."

Meer Dierenpark Taman Indonesia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be