Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuw spookhuis én vernieuwde scare zone tijdens Halloween Nights 2023 in Toverland

05-09-2023, 12.22 uur

Toverland presenteert komend najaar niet alleen een nieuw spookhuis tijdens de Halloween Nights. Ook één van de scare zones krijgt een nieuwe opzet. Looopings kon gisteren al melden dat het Limburgse attractiepark werkt aan een haunted house met de naam Now You're Mine. Vandaag komen alle plannen voor het halloweenseizoen naar buiten.

Now You're Mine gaat 9,50 euro per persoon kosten. In het spookhuis krijgt een bezoek aan een mijnbouwmuseum een duistere wending. De horrorbeleving staat in het teken van mijndirecteur Mijndert Müller. Volgens het verhaal is het mijnstelsel van het museum gesloten voor onderzoek. Durfallen zullen er uiteindelijk toch terechtkomen.

De bestaande spookhuizen Maison de la Magie, The Dollhouse en Fear The Woods gaan weer open, net als walkthrough The Witches Forest en labyrint Trapped. Drie van de vijf ervaringen werden duurder: voor The Witches Forest en Trapped moet voortaan 6,50 euro afgerekend worden, Maison de la Magie kost nu 9,50 euro. De overige twee halloweenattracties blijven 5 euro kosten.

Vip-pas
Het is mogelijk om de wachtrijen bij de spookhuizen en walkthroughs over te slaan met een Fear Pass. Die kost dit jaar 49,50 euro. Toverland is echter gestopt met het all-you-can-eat-buffet Trick or Eat, dat voorheen altijd inbegrepen zat bij de vip-pas. In 2022 kostte de Fear Pass nog 62,50 euro. Abonnementhouders mogen één spookhuis of walkthrough naar keuze gratis bezoeken.

Vier van de vijf scare zones keren terug zonder grote wijzigingen: Shadows of the Sea, Morgana's Frozen Knights, DesTroy en Fiesta de los Muertos. Circusgebied Cirque wordt verplaatst naar het plein vóór de oude ingang van het pretpark. Men belooft "een groot circusterrein buiten de poorten van Toverland".

Nostalgische kermisattracties
"Bezoekers kunnen kennismaken met doorgedraaide circusartiesten, in nostalgische kermisattracties stappen, oud-Hollandse spelletjes spelen en smullen bij de foodtrucks." Toverland zet ruim 160 scare actors in: meer dan ooit. De avond start met een parade in entreegebied Port Laguna. Om 22.45 uur staat een vuurwerkshow op de planning.

Tussen zaterdag 7 oktober en zondag 5 november zorgt Toverland overdag voor een familievriendelijk programma, onder de noemer Halloween Days. Nieuw is de overdekte beleving Magic Forest, waar kinderen op ontdekkingstocht gaan naar een magische linde. In de Pumpkin Farm zijn maar liefst 40.000 pompoenen te bewonderen.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be