Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling plaatst nieuwe borden bij achtbaan: verboden over hek te klimmen

01-09-2023, 17.49 uurBeeld: @Coshira_

Als Efteling-bezoekers spullen laten vallen uit een achtbaan, hebben ze soms de neiging om over een hek heen te klimmen. Nieuwe verbodsborden moeten voorbijgangers op andere gedachten brengen. Bij dive coaster Baron 1898 zijn borden opgehangen die uitleggen wat mensen wél moeten doen als ze iets kwijtgeraakt zijn.

Het kan levensgevaarlijk zijn om hekken te negeren en langs de rail van een operationele achtbaan te lopen. Wie gegrepen wordt door een achtbaantrein, kan dat vaak niet navertellen. Daarom drukt de Efteling bezoekers op het hart om in plaats daarvan het personeel in te lichten.

Gevallen voorwerpen kunnen dan gepakt worden door werknemers zodra de attractie niet meer in bedrijf is. "Iets verloren? Meld je bij een medewerker", valt te lezen op de borden. Daarnaast prijkt een bijbehorend symbool. De boodschap werd ook vertaald in het Engels, Duits en Frans.

Oude Tufferbaan
In december vorig jaar moest Baron 1898 nog stilgezet worden toen een vrouw over de omheining klom. Eerder deze zomer verschenen al vergelijkbare borden bij de verderop gelegen Oude Tufferbaan. "Verboden over het hek te klimmen", luidt de tekst daar.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be