Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling brengt nieuwe muziek Anton Pieckplein uit op streamingdiensten

01-09-2023, 07.00 uur

De Efteling verblijdt fans vandaag met een muzikaal cadeautje: de muziek van het vernieuwde Anton Pieckplein is online uitgebracht. Via streamingplatforms als Spotify en Apple Music kan geluisterd worden naar de nieuwe melodie van de nostalgische Vermolencarrousel, die in april geïntroduceerd werd.

Het Anton Pieckplein is afgelopen voorjaar opgefrist. Als onderdeel van dat project kwam er een speciale soundtrack bij de draaimolen, gemaakt door Efteling-huiscomponist René Merkelbach. Hij componeerde een Anton Pieck-thema, dat uiteindelijk is omgezet naar een negen minuten durend draaiorgelarrangement.

Dat nummer - Op het Anton Pieckplein - staat nu online. Ook twee andere uitvoeringen verschenen op de streamingdiensten. Die varianten heten Poppenkast en Muziekdoosje. Op het plein wordt tegenwoordig dagelijks een poppenkastvoorstelling opgevoerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be