Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Halloween 2023: Walibi-bezoekers moeten vluchten voor vleesetende plant in nieuwe horrorattractie

31-08-2023, 23.44 uur

Bezoekers van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland worden dit jaar een vervallen magazijn ingestuurd, waar een vleesetende plant op de loer ligt. Het attractiepark werkt aan een nieuwe horror-ervaring die inspeelt op urban exploring. De naam luidt Urban Explhorror. Dat kan Looopings als eerste melden.

Wie een ticket koopt voor Urban Explhorror, gaat niet helemaal onvoorbereid op pad. Deelnemers krijgen namelijk een zaklamp mee om de weg in het donker te kunnen vinden. Gaandeweg zullen ze echter opmerken dat de geprepareerde lamp niet altijd feilloos functioneert: op cruciale momenten kan de verlichting uitvallen.

Personen die aan urban exploring doen, houden ervan om verlaten locaties te ontdekken. Dat is precies wat bezoekers hier te wachten staat. Waaghalzen gaan "op avontuur tussen oude en verrotte pretparkonderdelen", zo valt te lezen in de officiële beschrijving.

Aangevallen
"Bewapend met slechts een zaklamp moet jij de weg terug naar buiten weten te vinden. Maak verstandige keuzes, want voor je het weet word je aangevallen door de gevaarlijke mensetende plant Populus Prehenderat..." Die term is Latijn voor 'hij die mensen vangt'.

De zaklampen worden geleverd door de firma Haunted Lantern, gespecialiseerd in het produceren van draagbare lampen met speciale effecten. Op Looopings viel enkele weken geleden al te lezen dat Walibi een samenwerking is aangegaan met het Nederlandse bedrijf. Toen was nog niet duidelijk waar de programmeerbare lampen ingezet zouden worden.

Goliath
De ingang van Urban Explhorror bevindt zich in de buurt van achtbaan Goliath. Het magazijn verrijst in een leegstaand gebouw dat vroeger gebruikt werd door de groendienst, schuin tegenover het nieuwe spookhuis The Final Slay Ride. Explorers die de tocht overleven, verlaten de attractie via het plein voor wildwaterbaan El Rio Grande.Door te investeren in toevoegingen aan deze zijde van het park, hoopt Walibi de bezoekersstromen op halloweenavonden beter te kunnen spreiden. Vorig jaar ontstonden geregeld opstoppingen omdat de meeste halloweenattracties aan één kant van het park te vinden waren. Daar komt in 2023 dus verandering in.

Gesloopt
Urban Explhorror is geen regulier spookhuis: de capaciteit is beperkt. Walibi spreekt zelf over een experience, vergelijkbaar met de exclusievere spookhuizen The Clinic, Below en Slaughterhouse. Kaarten voor de interactieve beleving gaan vrijdagmiddag in de verkoop. Het gaat om een eenmalige ervaring: na Halloween wordt het gebouw gesloopt vanwege de komst van een nieuwe achtbaan. Hetzelfde geldt voor het pand van The Final Slay Ride.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be